19:00

Nyhammars IF U

Referat: Ulfshyttans IF U - Nyhammars IF U

ULFSHYTTAN U - NIF U 2 - 4 (0 - 3)

Efter att ha besvärats av rekorderliga knottsvärmar, domare Sjögren och hårdföra män från Ulfshyttan i 90!minuter stod vi som segrare med 4 - 2 i u-mötet med UIK U.

Segern togs med en marginal som var relativt bekväm. Ty tidigt ledde vi med 2 - 0. Det tog Engström 12 minuter att bli tvåmålsskytt. Och målmarginalen var sedan hela tiden två eller tre mål.

Efter 2 - 0 drygade Marcus Jakobsson ut ledningen till 3 - 0 i 36:e minuten på en hård och välplacerad straffspark.

3 - 0 i halvtid hade det dock inte stått om inte Sivan i målet hade storspelat och spikat igen helt. Det blev många fina räddningar, bl.a. en räddad straff.

Det tog Ulfshyttan 75 minuter att spräcka målnollan och göra 1 - 3, men då dröjde det inte många minuter innan Engström än en gång klev fram och nätade efter en stark soloprestation.

UIF hann med ytterligare en reducering till 2 - 4, men de tre poängen var aldrig i farozonen.

Insatsen får betecknas som en laginsats med kontroll på händelserna i och med ett målmässigt övertag från matchens inledning till dess slut.

De mest framträdande i segrarlaget fanns längst bak och längst fram. Sivan i målet med härligt flyt och Engström på topp som gjorde tre mål efter att ha varit dominant.

Nästa match spelar vi hemma på Åvallen på måndag mot Segro. Det är den sista matchen för NIF U innan sommaruppehållet.